Σε βλέπω… φιλικά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν το χθεσινό φιλικό έληγε στο 3-1, σίγουρα δεν θα είχε ξεκινήσει η κουβέντα που γίνεται από χθες. Σε ένα τέτοιο φιλικό, το οποίο ο κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει, φυσιολογικά όλοι θα σταθούν στον αριθμό. Και το πέντε, όσο’ να ναι, χτυπάει άσχημα.

Οταν ένας ολόκληρος οργανισμός διανύει μία περίοδο ενθουσιασμού και έρχεται το χθεσινό αποτέλεσμα, λογικά μεγάλη μερίδα θα “παγώσει” κάπως. Και σαν άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος στους “Απαράδεκτους”, θα πει “τι έγινε ρε παιδιά”.

Ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να δώσει μία καλύτερη συνέχεια σε αυτό που πέτυχε πέρυσι. Για την ώρα όμως και ειδικά χθες, το κάνει ελλειπής. Χωρίς τον βασικό δεξιό μπακ, χωρίς τον βασικό δεξιό εξτρέμ (σήμερα θα είναι στην Ολλανδία), χωρίς το βασικό του 6άρι και δίχως αξιόπιστες και υπολογίσιμες εναλλακτικές. Διότι εάν ο Παντελίδης δεν μοίραζε τους παίκτες, ξεκινούσε με ό,τι καλύτερο είχε και στο δεύτερο περνούσε τους υπόλοιπους, μπορεί τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα. Πήγε βέβαια σε πειραματισμούς που δεν του βγήκαν, πλήρωσε την κούραση και στο 20′ το κοντέρ έγραφε ήδη 3-0. Να μην παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι για 25 λεπτά στο πρώτο μέρος και άλλα 20 στο δεύτερο η ομάδα ήταν ανώτερη. Απλά δεν αξιοποίησε το δικό της διάστημα υπεροχής το ίδιο καλά με τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο Παντελίδης έκανε λόγο για θέμα νοοτροπίας. Από αυτόν ξεκινάει και είναι ο πρώτος που πρέπει να την αλλάξει. Είναι όμως κι η κούραση σε αυτή η φάση. Κούραση που πρέπει να υπάρχει. Το μυαλό δεν θα υπακούει πάντα. Είναι τα πειράματα που έγιναν. Είναι επίσης οι ελλείψεις που υπάρχουν στις επιλογές του προπονητή. Οχι τόσο της βασικής ενδεκάδας αλλά τω συμπληρωματικών. Και μιλάμε για εναλλακτικές που θα υπολογίζεις στο ροτέισον της νέας σεζόν. Οχι τους μικρούς ή παίκτες των οποίων η παραμονή ίσως να μην είναι σίγουρη. Σε τέτοια φιλικά μοιράζεις την ποιότητα και την κούραση.

Στα φιλικά οφείλεις να έχεις τη νοοτροπία του νικητή. Ασχέτως αποτελέσματος όμως, οφείλεις να βγάζεις στο γήπεδο την αγωνιστική εικόνα που επιδιώκεις. Ο ΑΡΗΣ χθες δεν έκανε το πρώτο και πέτυχε εν μέρει το δεύτερο για ένα διάστημα του ματς. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά καλύτερα που έγινε τώρα. Για τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τα στελέχη της ομάδας. Ετσι ώστε να πράξουν αναλόγως ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί. Πάντα όμως με ηρεμία και καθαρό μυαλό στις αποφάσεις τους. Διότι στο τέλος της ημέρας, είναι ένα φιλικό και τίποτε άλλο. Θα είναι τραγικό να δημιουργήσουμε μία ολόκληρη κρίση από το χθεσινό αποτέλεσμα. Αλλο η κριτική η οποία πρέπει να υπάρχει. Απλά στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να αποτελέσει μία κακή παρένθεση. Ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να εστιάσει τόσο στο σκορ, αλλά περισσότερο στην αγωνιστική εικόνα του. Στα λάθη που έκανε και ειδικά σε αυτά που οδήγησαν στα γκολ των αντιπάλων. Αν δοθεί συνέχεια, τότε ο προβληματισμός θα διογκωθεί και θα είναι δικαιολογημένος.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X